Mechanische ventilatie reiniging tegen hooikoorts

De lente en zomer brengen naast mooi weer onvermijdelijk pollen met zich mee, waardoor veel mensen last krijgen van hooikoortsklachten. Met een diepe reiniging van je mechanische ventilatie kun je de verspreiding van deze deeltjes verminderen. Hoe? We leggen het je graag uit!

Mechanische ventilatie reiniging tegen hooikoortsklachten

Onderhoud ventilatiesysteem voor een gezond binnenklimaat

Goede ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat, maar om écht goed te kunnen ventileren kan je mechanische ventilatiesysteem zelf ook wel eens een ventilatieronde nodig hebben. Zeker in het ‘hooikoortsseizoen’ kan een goedwerkende ventilatie van ontzettend grote waarde zijn.

Een mechanisch ventilatiesysteem filtert de (buiten)lucht en zorgt voor een verspreiding van gezuiverde lucht in de (woon)ruimte. Om de lucht te zuiveren werken dergelijke systemen met antibacteriologische en elektrostatische filters, waarmee pollen, stuifmeel en andere kleine onzuiverheden worden opgevangen. Om echter het meeste uit je (thuis)ventilatie te kunnen halen is het uiteraard wel hoogstbelangrijk dat het systeem goed onderhouden wordt, zodat het zijn werk goed kan blijven uitoefenen. Bij een grondige reiniging van de mechanische ventilatie controleren en reinigen onze BDC-experts niet alleen deze ventilatiefilters, maar ontzien we ook de motor en alle omligende kanalen van onreinheden dat met de jaren is opgehoopt.

Zo wordt vuile lucht (inclusief pollen) weer goed gefiltert en voorziet het systeem je weer van frisse, gezonde lucht. Een effectieve manier die je hooikoortssymptomen binnenshuis aanzienlijk kan verminderen.

Wist je dat…

je ventilatie thuis eigenlijk om de 7 jaar gereinigd moet worden voor een effectieve luchtzuivering én om kosten te besparen?

BDC (in) actie tegen vervuilde binnenlucht

Met een grondige inspectie van uw thuisventilatie ondersteunt BDC je graag in het optimaliseren van de ventilatiewerking bij u thuis. Daarvoor is nú (aan het begin van de lente) toch echt het allerbeste moment aangebroken, om hier iets aan te doen. Niet alleen om de pollen ’te vroeg af te zijn’, maar des te meer omdat wij nu een mooie BDC-actie aanbieden. Deze actie kan je dubbel kosten besparen. Zo bieden wij een aantrekkelijke korting op de thuisventilatie inspectie en reiniging én kun je (in sommige gemeenten) tevens een subsidie ontvangen voor het reiniging van je ventilatiesysteem!

Subsidie ventilatiesysteem reiniging 2022

Tot 31 juli 2022 kun je gebruik maken van een mooie subsidieregeling. Deze actie wordt aangeboden door een aantal gemeenten op de Veluwe en is alleen geldig voor de desbetreffende inwoners. Je krijgt met deze subsidie tot wel 35% van de reinigingskosten terug! Meer weten over de subsidieregeling? Alles over de regeling lees je hier.

BDC-actieprijs en afspraak inplannen

Bovenop de bijdrage vanuit de gemeente, dragen we BDC ook graag ons steentje bij. Daarom hebben we een speciale ventilatiereiniging actie opgezet, waarbij we vanaf € 189,- jouw systeem weer spik en span maken. Voor vrijblijvend advies nodigen we je graag uit om direct contact met ons op te nemen. Ook voor het maken van een afspraak zijn wij iedere dag telefonisch beschikbaar of vul je gemakkelijk het online contactformulier op onze website in. We staan je graag te woord!

Reiniging ventilatiesysteem kosten

Korting, korting, korting!

Veel mensen herkennen zich in bovenstaande problemen. Daarom werken we bij BDC met groepskorting voor jou en je buurtgenoten. Zo ontvangen u en uw buurtgenoten 15% korting bij een ventilatiereiniging van 4 of meer woningen! Deze korting kan (op basis van uw aanvraag) nóg hoger worden, afhankelijk van het aantal te onderhouden ventilatiekanalen stijgt. 

Afzuiging op mechanische ventilatie

Onder een mechanische ventilatie schoonmaken behoren de volgende werkzaamheden:

 • Inspectie algemene werking van het ventilatiesysteem
 • Reinigen van de motor en ventilatiebox
 • Reinigen van de afzuigkanalen
 • Reinigen afzuigventielen
 • Afstellen afzuigventielen
 • Reinigen uitblaaskanaal naar buiten

 

Basis kosten: €189,-

incl. BTW!

Klein onderhoud WTW ventilatie

Onder een kleine onderhoudsbeurt van de WTW-ventilatie verstaan we de volgende werkzaamheden:

 • Reiniging van afvoerkanalen
 • Reiniging van ventielen
 • Inspectie van toevoerkanalen
 • Reinigen filters
 • Reinigen WTW-unit
 • Reinigen afzuigventielen (max 5 afzuigventielen)
Basis kosten: €279,-

incl. BTW!

Groot onderhoud WTW ventilatie

Onder groot onderhoud van een WTW-ventilatie verstaan we de volgende werkzaamheden:

 • Reinigen van afvoerkanalen
 • Reiniging van ventielen
 • Reinigen van toevoerkanalen
 • Reinigen filters
 • Reinigen WTW-unit
 • Reinigen afzuig- en aanzuigventielen (max 5 afzuig- en 5 aanzuigventielen)
Basis kosten: €329,-

incl. BTW!

Voorrijkosten

Wij bedienen graag al onze klanten door heel Nederland. Daarbij moeten we echter helaas wel rekening houden met de reisafstand en -tijd. We rekenen daarom voor onze klanten iets verder van huis een klein voorrijtarief. De precieze kosten zijn als volgt:

 

0-20 km € 0
21-40 km € 36
41-60 km € 60
60+ km

op aanvraag

 

Deze kosten kunt u meenemen in de totale berekening door de voorrijkosten bij de bovengenoemde basis kosten op te tellen. De afstand berekenen wij altijd vanaf ons kantoor in Harderwijk. Deze kosten kunnen echter ook gecompenseerd worden met kortingen die wij bieden. Lees hieronder meer over onze kortingen.

Kom in contact!

Benieuwd naar de status van jouw (mechanische) thuisventilatie? Laat een van onze BDC-experts dan een kijkje nemen in uw installatie om te zien of we dit voor u kunnen oplossen! Laat uw contactgegevens hier achter, dan nemen we z.s.m. contact met u op om de details van de situatie met u te bespreken. Ook in het geval van eventuele vragen en/of opmerkingen staan wij u uiteraard graag te woord!

12 + 6 =