Reiniging van uw vetkanalen

 

  

Verbeter hygiëne, voorkom brandrisico en vermijd een verzekeringsgeschil met het vakmanschap van BDC! BDC is als een van de weinigen een gespecialiseerd reinigingsbedrijf op het gebied van vetkanaal reiniging. Wij ontfermen ons over de reiniging van afzuigkanalen in uw horeca- of grootkeuken door periodieke vetkanaal inspecties uit te voeren en van een passend reinigingsadvies te voorzien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vetkanalen reinigen

Waarom vetkanalen laten reinigen?

Uit alle vervuilingen is de ophoping van vet erg gevaarlijk en hoogst brandbaar. Een vetlaag van 2 millimeter kan binnen 3 minuten zorgen voor een gigantische vuurzee. Een vette afzuigkap die boven grote hitte en/of zelfs vlammen hangt, kan ervoor zorgen dat het afzuigkap verloopvlam vat. Een schone afzuiginstallatie is niet alleen cruciaal voor een hygiënische en veilige werkomgeving, een jaarlijkse afzuigkap en vetkanaal inspectie wordt zelfs door de verzekering geëist. De maximale inwendige vetafzetting mag van de verzekering 0,5 mm bedragen. Periodieke inspecties en (wanneer nodig) reinigingen, voorkomen rompslomp met de verzekering en belangrijker: gevaarlijke situaties. Periodieke afzuiginstallatie reiniging zorgt voor:

 • Het voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent hygiëne, voedsel- en brandveiligheid
 • Lagere onderhoudskosten van de installatie
 • Een daling in het energieverbruik van de afzuiginstallatie
 • Langere levensduur van de afzuiging
 • Een schone, veilige en prettige werkomgeving

Het grootste probleem

Veel horecaondernemers en grootkeukens hebben last van een vervuild vetafzuigkanaal door ophopend vet in de afzuigkap met achterafvoer. Men gaat er echter vaak onterecht vanuit dat het dagelijks schoonmaken van de afzuigkap filters en de jaarlijkse reiniging van de motor voldoende zijn om gevaar te voorkomen. Daarbij wordt echter vergeten het tussenliggende vetkanaal te reinigen, terwijl er juist in dit vetkanaal veel vet achterblijft dat zich snel ophoopt tot een bron van licht ontvlambare bacteriën. Het afzuigkap onderhoud in horecagelegenheden is daarom een cruciale taak en dient grondig en vakkundig uitgevoerd te worden. Laat dus de afzuigkanaal reiniging met een gerust hart over aan de professionals van BDC!

De afzuigkap zorgt voor de hygiëne in een werkomgeving, maar wie zorgt er voor de hygiëne in de afzuigkap? Deze verantwoordelijkheid nemen wij graag van u over!

Wist u dat één liter vloeibaar vet gelijk staat aan een energieverbruik van 1mgas?

 

Wat van buitenaf niet te zien is en daarom ook lastig is in te schatten, is wat er zich binnenin uw afzuiginstallatie afspeelt. Door het systeem en de filter waar mogelijk zelf schoon te houden, lijkt uw installatie wellicht goed onderhouden. Maar weet u ook wat er zich in het vetkanaal van uw afzuiger afspeelt? Het vetkanaal is een van de grootste onderdelen van uw systeem. Het kanaal is lastig te benaderen en wordt daarom vaak over het hoofd gezien, terwijl dit juist een aanzienlijk onderdeel is van uw installatie. Er kunnen daarom juist op deze plek veel gevaren voordoen. Ook heeft het onderhoud van uw vetkanaal direct effect op het energieverbruik van uw afzuiginstallatie.Onderstaande cases geven een goede representatie van hoe een vetkanaal er na veelvoudig gebruik en weinig onderhoud binnen een jaar uit kan komen te zien. Niet alleen erg onhygiënisch, maar ook zeker erg gevaarlijk!

Lees hier meer over wat er zich mogelijk in uw vetkanaal afspeelt en wat we hier aan kunnen doen.

 

Voor                                                             Na

 

 

 

Hoe werkt BDC?

1. Neem contact met ons op

Laat uw gegevens achter via het contactformulier. Wij zullen binnen 5 werkdagen contact opnemen om een opname in te plannen.

2. De opname en advies

Opname: Tijdens de (kosteloze) opname zullen wij uw volledige systeem in kaart brengen en de vervuiling bekijken.

Advies: Binnen 5 werkdagen na de opname ontvangt u van ons een advies. Hierin zal worden aangegeven of een inspectie voldoende is (indien vervuiling onder de norm blijkt) of een reiniging uitgevoerd zal moeten worden.

3. De inspectie/ reiniging

Inspectie: Indien een inspectie voldoende is, kunt u kiezen voor een certificaat welke u voor uw (brand)verzekering kunt gebruiken (hier zijn kosten aan verbonden)

Reiniging: De reiniging wordt met u ingepland en zal worden uitgevoerd op de afgesproken datum. De reiniging kan zowel overdag als in de avond/nacht uitgevoerd worden.

   4. Het BDC-reinigingscertificaat

   Zowel bij een inspectie (indien vervuiling onder de norm blijkt) of na een reiniging ontvangt u van een certificaat. Dit certificaat is van belang om bij uw (brand)verzekering aan te tonen dat u aan de gestelde eisen heeft voldaan.

     5. Het onderhoudscontract

     Om u compleet te ontzorgen in het onderhoud van uw vetafzuigsysteem kunt u kiezen voor een onderhoudscontract. Wij zullen u dan tijdig op de hoogte brengen wanneer uw certificaat verloopt en een nieuwe afspraak inplannen voor een inspectie of reiniging.

       Mogen wij u helpen?

       Benieuwd naar de staat van uw afzuiginstallatie en wat we voor u kunnen betekenen? We komen graag met u in contact om het met u te bespreken. Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan, dan komen wij hier zo spoedig mogelijk bij u op terug.

       Akkoord privacystatement(Vereist)
       Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

       Volledig ontzorgd worden? Kies voor het BDC-onderhoudsplan!

       Liever helemaal geen zorgen meer om het (toekomstige) onderhoud van uw vetkanalen? Met het BDC-onderhoudsplan nemen wij graag de taak op ons om uw afzuiginstallatie te onderhouden. Met een vetkanaalonderhoudsplan voor één, drie of vijf jaar, garanderen wij u hygiënische en veilige kanalen, zodat u zich kunt focussen op wat écht belangrijk is; een veilige en smakelijke horecagelegenheid. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Lees meer over onze op maat gemaakte onderhoudscontracten of neem direct contact met ons op!