Besparen op jouw thuisventilatie reiniging?

Ontvang nu onze (tijdelijkse) BDC-korting bovenóp de subsidie die je ontvangt vanuit de gemeente. Meer weten? BDC helpt je graag!

Thuisventilatie reiniging actie

Reinigen ventilatiesysteem

Vele woningen hebben een mechanisch ventilatiesysteem. Hiermee houdt u ook in een goed geïsoleerd huis, de lucht gezond. Wist u dat wordt geadviseerd om tussen de 4 á 8 jaar het kanalensysteem door een gespecialiseerd bedrijf te latten reinigen? Als uw ventilatiesysteem niet tijdig wordt gereinigd, raken uw luchtkanalen vervuild met stof, bacteriën, vocht en ongedierte. Dit veroorzaakt in veel huizen de nodige problemen. Ook kan na langdurig niet reinigen van het ventilatiesysteem lawaai, muffe luchtjes en defecten aan de installatie veroorzaken.

Voorkom dit samen met BDC!

Subsidie ventilatiesysteem reiniging 2022

Tot 31 juli 2022 kun je gebruik maken van een mooie subsidieregeling via Veluwe Duurzaam. Deze actie wordt aangeboden door de gemeenten Harderwijk, Elburg, Ermelo, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De actie is alleen geldig voor inwoners van deze gemeenten. Je kunt 35% van de kosten terugvragen (max. €50,00)

BDC-actieprijs en afspraak inplannen

Bovenop de korting die je vanuit je gemeente kunt ontvangen voor het reinigen van je particuliere, mechanische ventilatie, helpt BDC je ook graag een handje. Zo reinigen wij jouw ventilatiesysteem al vanaf € 189,00. Mocht je vrijblijvend advies willen hebben, nodigen we je uit om direct vrijblijvend contact met ons op te nemen. Ook voor het maken van een afspraak zijn wij iedere dag telefonisch beschikbaar of vul je gemakkelijk het online contactformulier op onze website in.

Kostenoverzicht reiniging ventilatiesysteem

Afzuiging op mechanische ventilatie

Onder een mechanische ventilatie schoonmaken behoren de volgende werkzaamheden:

 • Inspectie algemene werking van het ventilatiesysteem
 • Reinigen van de motor en ventilatiebox
 • Reinigen van de afzuigkanalen
 • Reinigen afzuigventielen
 • Afstellen afzuigventielen
 • Reinigen uitblaaskanaal naar buiten

 

Basis kosten: €189,-

incl. BTW!

Klein onderhoud WTW ventilatie

Onder een kleine onderhoudsbeurt van de WTW-ventilatie verstaan we de volgende werkzaamheden:

 • Reiniging van afvoerkanalen
 • Reiniging van ventielen
 • Inspectie van toevoerkanalen
 • Reinigen filters
 • Reinigen WTW-unit
 • Reinigen afzuigventielen (max 5 afzuigventielen)
Basis kosten: €279,-

incl. BTW!

Groot onderhoud WTW ventilatie

Onder groot onderhoud van een WTW-ventilatie verstaan we de volgende werkzaamheden:

 • Reinigen van afvoerkanalen
 • Reiniging van ventielen
 • Reinigen van toevoerkanalen
 • Reinigen filters
 • Reinigen WTW-unit
 • Reinigen afzuig- en aanzuigventielen (max 5 afzuig- en 5 aanzuigventielen)
Basis kosten: €329,-

incl. BTW!

De kosten van het reinigen van uw huis ventilatiesysteem is met name afhankelijk van het type systeem dat bij u thuis is geïnstalleerd. Zo maken we onderscheidt tussen een mechanische ventilatie en Warmterugwinunits (WTW). Om beide systemen weer volledig hygienisch en werkzaam te krijgen, reinigen we zowel de motor als alle omliggende kanalen. De ventilatie reinigingskosten van deze systemen zijn echter wel verschillend. Zo heeft een WTW-systeem bijvoorbeeld vaak meer kanalen, waardoor de reiniging simpelweg meer tijd kost.

 

Voorrijkosten

Wij bedienen graag al onze klanten door heel Nederland. Daarbij moeten we echter helaas wel rekening houden met de reisafstand en -tijd. We rekenen daarom voor onze klanten iets verder van huis een klein voorrijtarief. De precieze kosten zijn als volgt:

 

0-20 km € 0
21-40 km € 36
41-60 km € 60
60+ km

op aanvraag

 

Deze kosten kunt u meenemen in de totale berekening door de voorrijkosten bij de bovengenoemde basis kosten op te tellen. De afstand berekenen wij altijd vanaf ons kantoor in Harderwijk. Deze kosten kunnen echter ook gecompenseerd worden met kortingen die wij bieden. Lees hieronder meer over onze kortingen.

Korting, korting, korting!

Als u de beschreven klachten met betrekking tot een slecht onderhouden ventilatiekanaal herkent, is de kans aanwezig dat uw buren natuurlijk met het zelfde probleem zitten. Daarom schieten we zowel u als uw buurtgenoten uiteraard graag te hulp. Dat doen we onder andere met de volgende (groeps)korting actie. Zo ontvangen u en uw buurtgenoten 15% korting bij een ventilatiereiniging van 4 of meer woningen! Deze korting kan echter (op basis van uw aanvraag) verder oplopen naar mate het aantal te onderhouden ventilatiekanalen stijgt.

Mogen wij u helpen?

Zijn de genoemde problemen van een slecht onderhouden ventilatiesysteem herkenbaar voor u en bent u benieuwd wat we voor u (en uw afzuig-/ ventilatiesysteem) kunnen betekenen? Laat ons dan eens een kijkje nemen in uw installatie om te zien of we dit voor u kunnen oplossen! Laat uw contactgegevens hier achter, dan nemen we z.s.m. contact met u op om de details van de situatie met u te bespreken. Ook in het geval van eventuele vragen en/of opmerkingen staan wij u uiteraard graag te woord!

7 + 2 =