Reiniging van uw luchtkanalen

 

Schone lucht is een belangrijk vereiste voor de menselijke gezondheid. Zeker in gebouwen waar grote groepen mensen samenkomen, is een goed ventilatiesysteem en adequaat luchtventilatie onderhoud door een professional, cruciaal. BDC-Group zorgt er daarom als gespecialiseerd reinigingsbedrijf voor dat ventilatiesystemen in o.a. scholen, kantoren, zorginstellingen, ziekenhuizen en openbare gebouwen grondig geïnspecteerd, gereinigd en goed onderhouden worden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luchtkanaal reinigen

Waarom luchtkanalen laten reinigen?

Voor een comfortabel en gezond binnenklimaat is goede luchtkwaliteit erg belangrijk. We vertrouwen er dan ook massaal op dat ons ventilatiesysteem de lucht in gebouwen grondig ventileerd en zorgt voor een goede toevoer van frisse lucht. Echter heeft het systeem na verloop van tijd zelf ook wat aandacht nodig. Door de continue werking van het luchtventilatiesysteem en het uitblijven van de juiste onderhoud, raken filters meer en meer verstopt, waardoor de ventilatie zijn kracht verliest. Ronddwarrelend stof, pollen en andere (minuscule) vervuilingsbronnen die zich met de luchtstroming mee verplaatsen, blijven na verloop van tijd veelal achter in de ondersteunende luchtkanalen. De ophoping van deze viezigheden kan verschillende nare problemen ten gevolge brengen, zoals:

 • Nare/ muffe geur, stankoverlast
 • Een vochtige omgeving
 • Schimmel
 • Geluidsoverlast
 • Gezondheidsklachten

Het grootste probleem

Door de ophoping van stof, schimmels en andere viezigheden in het aanvoerkanaal, wordt het luchtkanaal al snel een bron van schimmels en bacteriën die ervoor zorgen dat de luchtventilatie niet meer naar behoren werkt. Dit heeft grote gevolgen voor het binnenklimaat. Alhoewel men de gevolgen wellicht niet direct merkt, ervaren velen mensen geleidelijk aan een of meerdere van de volgende klachten:

 • Verminderd concentratie vermogen
 • Aanhoudende hoofd- en keelpijnen
 • Veelvoudige en langdurige verkoudheden
 • Geïrriteerde ogen
 • Allergische reacties
 • Duizeligheid

Goed en periodiek onderhoud van luchtkanalen is daarom van groot belang voor een gezond binnenklimaat. BDC inspecteert daarom graag de status van uw luchtventilatiesysteem en -kanalen, om u van passend advies en grondige reiniging te voorzien.

Het ventilatiesysteem zorgt voor een hygiënisch en gezond binnenklimaat, maar wie zorgt er voor de hygiëne in het luchtkanaal?
Deze verantwoordelijkheid nemen wij graag van u over!

Het effect van uw luchtventilatiekanaal op de verspreiding van het
Corona- (Covid-19) virus

 

Zeker in de huidige tijd waarin we een internationaal gevecht voeren tegen het pandemische Coronavirus (Covid-19), is frisse lucht en goede ventilatie van cruciaal belang voor de volksgezondheid. Grondig onderhoud van luchtventilatiesystemen en -kanalen op plekken waar (veel) mensen samenkomen, zorgt voor goede luchtzuivering en de toevoer van genoeg frisse lucht, waarmee u de kans op verspreiding van het virus verkleint. Het onderhoud van uw ventilatie en de klimaatbeheersing in kantoren, (sport)scholen, zorginstellingen, winkels en ziekenhuizen is daarom nog nooit zo belangrijk geweest als nu!

Lees hier meer over wat er zich mogelijk in uw ventilatiesysteem en luchtkanalen afspeelt, wat het effect is op de volksgezondheid en wat BDC hierin voor u kan betekenen. We komen graag bij u langs voor een eerste inspectie!

 

Voor                                                         Na

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt BDC?

1. Neem contact met ons op

Laat uw gegevens achter via het contactformulier. Wij zullen binnen 5 werkdagen contact opnemen om een opname in te plannen.

2. De opname en advies

Opname: Tijdens de (kosteloze) opname zullen wij uw volledige systeem in kaart brengen en de vervuiling bekijken.

Advies: Binnen 5 werkdagen na de opname ontvangt u van ons een advies. Hierin zal worden aangegeven of een inspectie voldoende is (indien vervuiling onder de norm blijkt) of een reiniging uitgevoerd zal moeten worden.

3. De inspectie/ reiniging

Inspectie: Indien een inspectie voldoende is, kunt u kiezen voor een certificaat welke u voor uw (brand)verzekering kunt gebruiken (hier zijn kosten aan verbonden)

Reiniging: De reiniging wordt met u ingepland en zal worden uitgevoerd op de afgesproken datum. De reiniging kan zowel overdag als in de avond/nacht uitgevoerd worden.

   4. Het BSC-reinigingscertificaat

   Zowel bij een inspectie (indien vervuiling onder de norm blijkt) of na een reiniging ontvangt u van een certificaat. Dit certificaat is van belang om bij uw (brand)verzekering aan te tonen dat u aan de gestelde eisen heeft voldaan.

     5. Het onderhoudscontract

     Om u compleet te ontzorgen in het onderhoud van uw vetafzuigsysteem kunt u kiezen voor een onderhoudscontract. Wij zullen u dan tijdig op de hoogte brengen wanneer uw certificaat verloopt en een nieuwe afspraak inplannen voor een inspectie of reiniging.

       Mogen wij u helpen?

       Benieuwd naar de staat van uw ventiltiesysteem, luchtkanalen en wat we voor u kunnen betekenen? We komen graag met u in contact om het met u te bespreken. Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan, dan komen wij hier zo spoedig mogelijk bij u op terug.

       Akkoord privacystatement(Vereist)
       Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

       Volledig ontzorgt worden? Kies voor het BDC-onderhoudsplan!

       Liever helemaal geen zorgen meer om het (toekomstige) onderhoud van uw ventilatiekanalen? Met het BDC-onderhoudsplan nemen wij graag de taak op ons om uw luchtkanalen te onderhouden. Met een BDC-onderhoudscontract voor één, drie of vijf jaar, garanderen wij u hygiënische en veilige luchtkanalen, zodat u zich kan focussen op wat écht belangrijk is; een veilige en gezond binnenklimaat. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Lees meer over onze op maat gemaakte onderhoudscontracten of neem direct contact met ons op!