Reiniging ventilatie thuis

  

Naast onze luchtkanaal reiniging voor instanties en bedrijven, werkt BDC-Group ook in de particuliere sector. Ook bij onze particuliere klanten inspecteren, reinigen en onderhouden we de afzuigsystemen voor de ventilatie in huis, om (onderhouds)risico’s en gezondheidsklachten te voorkomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reinigen thuisventilatie

Waarom het ventilatiesysteem reinigen?

 • Lawaai
 • Vervuilde lucht die lang blijft hangen
 • Hoge luchtvochtigheid en schimmelvorming
 • Gezondheidsklachten
 • Muffe luchtjes
 • Brandgevaar
 • Defecten aan de installatie

Het zijn slechts een aantal voorbeelden van problemen waar veel huishoudens mee te maken hebben, zonder te weten wat precies de oorzaak hiervan is. Het meest voorkomende, achterliggende probleem? De afzuiging werkt niet goed. De ventilatie in huis is cruciaal. Echter wordt het onderhoud van veel ventilatiesystemen  vaak (door onwetendheid) juist verwaarloosd, wat voor vervelende situaties kan zorgen. Een slecht (of zelfs niet) onderhouden ventilatiesysteem is namelijk een groot broeinest voor onhygiënische micro-organismen zoals stof, bacteriën, ziektekiemen en schimmels. Periodiek onderhoud aan uw afzuiging binnen (inclusief alle kanalen) is daarom om zowel hygiënische en gezondheidsredenen, als voor de onderhoud van uw huis, juist ontzettend belangrijk!

Ventilatie in huis; het grootste probleem

Het ventilatiesysteem/ -centrale afzuiging schoonmaken voorkomt dus veel problemen. Slecht onderhouden systemen kunnen simpelweg hun werk niet meer doen en door alle ophopende onzuiverheden zelfs defect raken. Door de jaren heen hoopt er zich steeds meer op, waardoor er problemen kunnen ontstaan binnen uw huis, zoals bijvoorbeeld schimmelvorming en vochtschade. Daarnaast kan een vervuild ventilatiesysteem thuis zorgen voor gezondheidsproblemen. Het vervelende hiervan is dat u hier niet van de een op de andere dag last van zult hebben. De langzame ophoping van stof, bacteriën en schimmels zorgt (als een sluipmoordenaar) voor opstapelende gezondheidsklachten die zich met de tijd steeds verder ontwikkelen. Voorbeelden van veelvoorkomende klachten en symptomen door slechte ventilatie in huis zijn:

 • Aanhoudende vermoeidheid
 • Veelvoudig hoofdpijn en luchtwegklachten
 • Fysieke klachten vergelijkbaar met allergische reacties
 • Traanogen
 • Vaak verkouden (aanhoudende verkoudheidsklachten)

Het ventilatiesysteem zorgt voor een hygiënisch en gezond binnenklimaat, maar wie zorgt er voor de hygiëne in het luchtkanaal?
Deze verantwoordelijkheid nemen wij graag van u over!

Ventilatiesysteem reinigen kosten

 

De kosten van het reinigen van uw huis ventilatiesysteem is met name afhankelijk van het type systeem dat bij u thuis is geïnstalleerd. Zo maken we onderscheidt tussen een mechanische ventilatie en Warmterugwinunits (WTW). Om beide systemen weer volledig hygiënisch en werkzaam te krijgen, reinigen we zowel de motor als alle omliggende kanalen. De ventilatie reinigingskosten van deze systemen zijn echter wel verschillend. Zo heeft een WTW-systeem bijvoorbeeld vaak meer kanalen, waardoor de reiniging simpelweg meer tijd kost. Daarnaast kunnen kosten uiteraard ook verschillen per regio (i.v.m. de voorrijkosten). Voor de precieze tarieven en het maken van een afspraak, verwijzen we u daarom graag naar onze tarievenpagina!

Bent u geïnteresseerd in een professionele ventilatie reiniging, maar heeft u toch nog enkele vragen? Wij staan u graag te woord!

 

Hoe werkt BDC?

1. Neem contact met ons op

Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op of laat uw contactgegevens achter, zodat we z.s.m. contact met u kunnen opnemen om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

2. Maak een afspraak

Tijdens onze telefonische kennismaking bespreken we graag uw aanvraag en een aantal details m.b.t. uw ventilatie-/ afzuiginstallatie. Vervolgens plannen we een eerste inspectie- (en eventueel reinigings)moment in bij u thuis. Wij werken voor, na en tijdens kantooruren, in het weekend en staan ook in de avonduren graag voor u klaar en passen ons zodanig aan, aan uw agenda!

3. Grondige reiniging

Onze BDC-expert komt op de afgesproken datum bij u langs voor een inspectie van uw ventilatiesysteem. Na de eerste controle kunnen we u voorzien van vakkundig en eerlijk advies over de status van uw installatie en een gericht reinigingsplan opstellen. Na akkoord kunnen we direct overgaan tot de grondige reiniging, zodat uw ventilatie weer optimaal zijn werk doet.

   Mogen wij u helpen?

   Zijn bovengenoemde problemen en symptomen herkenbaar voor u bent u benieuwd wat we voor u (en uw afzuig-/ ventilatiesysteem) kunnen betekenen? Laat ons eens een kijkje nemen in uw installatie om te zien of we dit voor u kunnen oplossen! Laat uw contactgegevens hier achter, dan nemen we z.s.m. contact met u op om de details van de situatie met u te bespreken.

   1 + 15 =

   Volledig ontzorgt worden? Kies voor het BDC-onderhoudsplan!

   Liever helemaal geen zorgen meer om het (toekomstige) onderhoud van uw ventilatiekanalen? Met het BDC-onderhoudsplan nemen wij graag de taak op ons om uw luchtkanalen te onderhouden. Met een BDC-onderhoudscontract voor één, drie of vijf jaar, garanderen wij u hygiënische en veilige luchtkanalen, zodat u zich kan focussen op wat écht belangrijk is; een veilige en gezond binnenklimaat. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Lees meer over onze op maat gemaakte onderhoudscontracten of neem direct contact met ons op!