Klimaatbeheersing in kantoorpanden

 

Waarom een goedonderhouden luchtkanaal op kantoor cruciaal is voor een fijne en veilige werkplek? Hierom!:

Klimaatbeheersing op kantoor 

Een goede klimaatbeheersing in een bedrijfspand is van essentieel belang voor een goede en gezonde werkplek. Bij vervuilde luchtfilters en kanalen kunnen zowel gezondheids-, als bouwkundige klachten aan het pand ontstaan. Veel voorkomende problemen door het verzuimen van grondig luchtkanalen onderhoud zijn bijvoorbeeld:

 • Vochtige en/of benauwde lucht (condensatie)
 • Warmteverlies
 • Het ontstaan van schimmels 

Klachten door vervuilde luchtkanalen op kantoor 

Door vervuilde luchtkanalen en verstopte -filters ontstaat er een ophoping van bacteriën, pollen, roet, stof en andere viezigheden die onder andere schimmels veroorzaken. Het ventilatiesysteem verspreidt daarmee een ongezonde, vochtige lucht. Dit is in eerste instantie wellicht niet voor iedereen direct merkbaar, maar kan op den duur zorgen voor veel (gezondheids-)klachten. Zo is een vervuild ventilatiekanaal vaak de oorzaak van onder andere hoofdpijn, niezen, droge ogen en aanhoudende verkoudheidsklachten. Dit is dan ook de voornaamste reden dat verschillende instanties erg fel zijn op het periodiek onderhouden en schoonmaken van het ventilatiesysteem in kantoorpanden. Zo is het onderhouden van een goede klimaatbeheersing op kantoor voor de ARBO-dienst een erg belangrijke voorwaarde voor een gezonde werkomgeving.

 

Goede klimaatbeheersing in uw bedrijfspand

Een goed onderhouden klimaatbeheersingssysteem is zoals net al toegelicht erg belangrijk om verschillende reden erg belangrijk. Na het aanschaffen van een dergelijk systeem wordt er in veel gevallen niet meer naar de luchtkanalen omgekeken, omdat de consequenties voor velen niet bekend zijn. Door het luchtkanaal van uw klimaatbeheersing op kantoor hygiënisch en goed te onderhouden zorgt u voor:

 • Schone lucht
 • Een goede ventilatie
 • Een gezond leef- en werkklimaat
 • Betere leer- en werkprestaties
 • Langere levensduur van uw ventilatiesysteem en reinigingskasten
 • Optimale conditie van uw gebouwen, complexen en bedrijfspanden
 • Kostenbesparing op ziekteverzuim, ventilatie-apparatuur en pandonderhoud
  • Zowel milieu-, als kostenbesparend

Het preventief reinigen en onderhouden van uw klimaatbeheersingssysteem is dus om uiteenlopende redenen verstandig. BDC heeft daarom een oplossing voor het klimaatsysteem in ieder bedrijfspand. Zo bieden we ook een op maat gemaakt onderhoudsplan voor 1, 3 of 5 jaar, waarbij we u zo compleet mogelijk ontzorgen van het klimaatsysteemonderhoud. Wij zorgen dan voor het periodieke onderhoud van al uw luchtkanalen, zodat u er geen omkijken meer naar heeft!

 

Luchtkanalen inspecteren, reinigen en onderhouden

Elk pand is anders en elk systeem vraagt om een uniek reinigingsadvies en onderhoud. Wij adviseren dan ook eens per jaar het ventilatiesysteem en de luchtkanalen op kantoor te laten inspecteren en zo nodig te voorzien van onderhoud. Om de kanalen correct en veilig te inspecteren is professioneel gereedschap nodig. Hiervoor gebruiken wij camera-inspectie met videodocumentatie om de aanslag binnenin het kanaal te kunnen zien. We creëren een vacuüm in het systeem met een vacuüm centrale (vergelijkbaar met een grote stofzuiger). Waarna we het luchtbehandelingssysteem reinigen met behulp van perslucht of pneumatische gedreven borstels. De duur van het totale proces is uiteraard afhankelijk van het oppervlak van de luchtkanalen. 

Hoe snel er zich ophopingen van stof, bacteriën en andere viezigheden in een luchtkanaal verzamelen verschilt per systeem en is afhankelijk van veel factoren zoals bijvoorbeeld het gebruik van de ruimte en de ligging van het gebouw bijvoorbeeld in een drukke stad met SMOG, de oppervlakte en de omgeving van het pand. Wij komen daarom graag bij u langs om een juiste inschatting te kunnen doen van de huidige status van uw installatie en advies te geven over het onderhoud ervan. Na onze fysieke inspectie van het klimaatbeheerssingsysteem kunnen we u tevens van een officiële offerte op maat voorzien. 

 

Benieuwd hoe het gesteld is met de klimaatbeheersing bij u op kantoor?

Neem contact met ons op of vraag een terugbelverzoek aan, zodat we een afspraak kunnen maken om bij u op locatie de status van uw installatie te inspecteren.

BDC is als een van de weinigen een gespecialiseerd reinigingsbedrijf op het gebied van vet- en luchtkanaalreiniging. Wij staan zowel tijdens kantoor- en avonduren, als in het weekend voor u klaar om uw vet- en luchtkanalen te controleren op verzekerings-, veiligheids- en gezondheidsnormen. Met ons expertise voorzien wij u graag van deskundig advies voor schone, veilige en duurzame lucht- en vetkanalen, om risico’s zoals brand, stof, schimmels en bacteriën te voorkomen. Met gepast onderhoud van BDC op officiële en professionele reinigingswijze (inclusief officieel reinigingscertificaat), bent u altijd verzekerd van een veilige werkomgeving. En met ons onderhoudsplan kunnen wij de zorg voor uw installaties zelfs compleet van u overnemen. Zo bent u ten alle tijden gegarandeerd van periodiek onderhoud! Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? 

Mogen wij u helpen?

Benieuwd naar de staat van uw afzuiginstallatie en wat we voor u kunnen betekenen? We komen graag met u in contact om het met u te bespreken. Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan, dan komen wij hier zo spoedig mogelijk bij u op terug.

Dienst(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.