Reiniging grootkeuken

Verbeter hygiëne, voorkom brandrisico en vermijd een verzekeringsgeschil met een cobinatie van een diepte reiniging én vetkanaal reiniging van je (groot-) /horecakeuken! Wij ontfermen ons over de reiniging van afzuigkanalen door periodieke inspecties, een passend reinigingsdvies en een gecombineerde, uiterst grondige reiniging!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diepte reiniging keuken

Een diepte reiniging van je grootkeuken dient in d regel ieder jaar uitgevoerd te worden door een professioneel reinigingsbedrijf om hygiëne- en veiligheidsredenen. Na een grondige inspectie, kan een dergelijke partij je al snel vertellen of het nodig is om de grootkeuken te laten reinigen en welke onderdelen een grondige reiniging nodig hebben. Het meeste vuil en de meeste slijtage zijn namelijk al gemakkelijk met het blote oog te zien, door de aanslag aan de buitenkant. Dat is echter niet het geval voor het ophopende vuil in uw vet- afzuigkanaal. De status van je (vervuilde) vetafzuigkanaal is helaas niet zichtbaar aan de buitenkant.

Veel horecaondernemers en grootkeuken hebben er last van: een vervuild vetafzuigkanaal. Door ophopend vet in de afzuigkap en de achterafvoer is de ware staat van je afzuiginstallatie niet goed zichtbaar en kun je (zonder dat je het doorhebt) grote risico’s lopen.

Vetkanaal reiniging

“Maar ik reinig mijn afzuigkap heel vaak!”, denk je wellicht nu. Helaas gaat me er vaak onterecht vanuit dat het dagelijks schoonmaken van de ‘buitenfilters’ van de installatie voldoende is om het systeem van goed (en hygiënisch) onderhoud te voorzien. Het tussenliggende vetkanaal wordt vaak vergeten, terwijl de reiniging van dit onderdeel juist van cruciaal belang is. In het tussenliggende kanaal blijft namelijk veel vet achter dat zich snel ophoopt tot een bron van licht ontvlambare bacteriën, welke een groot gevaar kunnen betekenen voor je (horeca)bedrijf.

De afzuigkap zorgt voor de hygiëne in een werkomgeving, maar wie zorgt er voor de hygiëne in de afzuigkap? Deze verantwoordelijkheid nemen wij graag van u over!

 

Diepte reiniging + vetkanaal reiniging

Bij het reinigen van je (groot)keuken adviseren we dan ook om de gehele keuken te laten ‘diep reinigen’ en het afzuigsysteem hierin mee te laten nemen. Bij een vetkanaal reiniging komt namelijk erg veel vuil mee. Het is daarom verstandiger om het geheel in één keer te laten reinigen, zodat de keuken vanuit de diepste plek volledig vet vrij is en er zich de komende tijd dus geen onverwachte verstoppingen voor kunnen doen. Zorg dus voor een combinatie voor het beste, veiligste en duurzaamste resultaat!

Om een geheel pakket aan grondige keuken en vetkanaal reiniging te kunnen aanbieden, werken wij nauw samen met AB-Dienstverlening & Specialistische Reiniging. Dit is een uitstekende partij, welke gespecialiseerd is in het uitvoering van de diepte reiniging van je (groot)keuken, waarbij wij zorgen voor een veilige vetkanaal reingiging (inclusief vereist certificaat, zoals jaarlijks gevraagd/ geëist door je bedrijfsverzekering)!

Hoe werkt BDC?

1. Neem contact met ons op

Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op of laat uw contactgegevens achter, zodat we z.s.m. een (telefonische) intake kunnen inplannen om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

2. Maak een afspraak

Tijdens de eerste intake bespreken we graag uw aanvraag en de eerste details m.b.t. uw afzuiginstallatie en vetkanalen. Vervolgens plannen we gezamenlijk een eerste inspectiemoment bij u op locatie in, op een moment dat voor u uitkomt. Wij werken voor, na en tijdens kantooruren, in het weekend en staan ook in de avonduren graag voor u klaar. Wij passen ons aan, aan uw agenda, zodat de inspectie (en eventuele reiniging) altijd uitkomt!

3. Inspectie/ reiniging

Wij komen op de afgesproken datum op locatie voor een inspectie. Vervolgens voorzien wij u van vakkundig en eerlijk advies over de status van uw installatie en leveren u een offerte op maat aan. Na akkoord plannen we direct een reinigingsmoment in.

   4. Het BDC-reinigingscertificaat

   Na de grondige reiniging van uw afzuigsysteem ontvangt u van ons een certificaat ter bevestiging van de BDC-werkzaamheden. Het certificaat dient als een officieel bewijs voor u, de verzekering en voor ieder ander, ter bevestiging dat de vetfilters van de afzuigkap, de afzuigkap met achterafvoer en de afzuigkap motor zijn gecontroleerd en gereinigd.

     Mogen wij u helpen?

     Benieuwd naar de staat van uw afzuiginstallatie en wat we voor u kunnen betekenen? We komen graag met u in contact om het met u te bespreken. Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan, dan komen wij hier zo spoedig mogelijk bij u op terug.

     13 + 14 =

     Volledig ontzorgd worden? Kies voor het BDC-onderhoudsplan!

     Liever helemaal geen zorgen meer om het (toekomstige) onderhoud van uw vetkanalen? Met het BDC-onderhoudsplan nemen wij graag de taak op ons om uw afzuiginstallatie te onderhouden. Met een vetkanaalonderhoudsplan voor één, drie of vijf jaar, garanderen wij u hygiënische en veilige kanalen, zodat u zich kunt focussen op wat écht belangrijk is; een veilige en smakelijke horecagelegenheid. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Lees meer over onze op maat gemaakte onderhoudscontracten of neem direct contact met ons op!