Samenwerking APC Holland en BDC Group

 

Brand in het afzuigkanaal door ophopend vet is een veel voorkomende schadeoorzaak in de horeca en de grootkeukens. Dit is echter eenvoudig te voorkomen door periodieke inspecties en het plegen van grondig onderhoud. In speciale clausules stellen verzekeraars daarom jaarlijks onderhoud door een gespecialiseerd bedrijf verplicht. Om de verzekerde te ondersteunen bij het plannen en realiseren van het juiste vetkanaalonderhoud slaan APC Holland en BDC Group nu de handen ineen!

Vetkanaal inspectie voor APC Holland

Brand in het afzuigkanaal door ophopend vet is een veel voorkomende schadeoorzaak in de horeca en de grootkeukens. Dit is echter eenvoudig te voorkomen door periodieke inspecties en het plegen van grondig onderhoud. In speciale clausules stellen verzekeraars daarom jaarlijks onderhoud door een gespecialiseerd bedrijf verplicht. Om de verzekerde te ondersteunen bij het plannen en realiseren van het juiste vetkanaalonderhoud slaan APC Holland en BDC Group nu de handen ineen!

Dat vervuilde vetkanalen een verhoogd risico vormen op brand in de keuken is een feit. Toch zien we in de praktijk dat onderhoud aan de afzuiginstallatie vaak niet wordt uitgevoerd. Dit terwijl jaarlijks onderhoud door een gespecialiseerd bedrijf zelfs in de verzekeringsclausule is opgenomen. De maximale inwendige vetafzetting mag tot maximaal 0,5 mm bedragen. Door nalatigheid loopt de verzekerde een onnodig verhoogd risico op brand, waardoor er na brandschade een conflict met de verzekeraar kan ontstaan. Periodieke inspectie en reiniging kunnen gevaarlijke situaties en onnodige rompslomp met de verzekeraar voorkomen.

Daarom maken APC Holland en BDC Group er zich samen hard voor om dergelijke situatie in afzuiginstallaties te voorkomen. Door deze samenwerking bieden APC Holland en BDC Group verzekerden extra ondersteuning bij het onderhoud en reinigen van afzuiginstallaties. Zo zorgen we samen voor de veiligheid in uw keuken!

 

Benieuwd hoe het gesteld is met de vetkanalen in uw (groot)keuken?

Neem contact met ons op of vraag een terugbelverzoek aan, zodat we een afspraak kunnen maken voor een eerste gratis inspectie en u van passend advies kunnen voorzien.

Wist u dat één liter vloeibaar vet gelijk staat aan een energieverbruik van 1mgas?

 

Wat van buitenaf niet te zien is en daarom ook lastig is in te schatten, is wat er zich binnenin uw afzuiginstallatie afspeelt. Door het systeem en de filter waar mogelijk zelf schoon te houden, lijkt uw installatie wellicht goed onderhouden. Maar weet u ook wat er zich in het vetkanaal van uw afzuiger afspeelt? Het vetkanaal is een van de grootste onderdelen van uw systeem. Het kanaal is lastig te benaderen en wordt daarom vaak over het hoofd gezien, terwijl dit juist een aanzienlijk onderdeel is van uw installatie. Er kunnen daarom juist op deze plek veel gevaren voordoen. Ook heeft het onderhoud van uw vetkanaal direct effect op het energieverbruik van uw afzuiginstallatie. Onderstaande cases geven een goede representatie van hoe een vetkanaal er na veelvoudig gebruik en weinig onderhoud binnen een jaar uit kan komen te zien. Niet alleen erg onhygiënisch, maar ook zeker erg gevaarlijk!

Lees hier meer over wat er zich mogelijk in uw vetkanaal afspeelt en wat we hier aan kunnen doen.

Voor                                                             Na

 

Hoe werkt BDC?

1. Neem contact met ons op

Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op of laat uw contactgegevens achter, zodat we z.s.m. een (telefonische) intake kunnen inplannen om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

2. Maak een afspraak

Tijdens de eerste intake bespreken we graag uw aanvraag en de eerste details m.b.t. uw afzuiginstallatie en vetkanalen. Vervolgens plannen we gezamenlijk een eerste inspectiemoment bij u op locatie in, op een moment dat voor u uitkomt. Wij werken voor, na en tijdens kantooruren, in het weekend en staan ook in de avonduren graag voor u klaar. Wij passen ons aan, aan uw agenda, zodat de inspectie (en eventuele reiniging) altijd uitkomt!

3. Inspectie/ reiniging

Wij komen op de afgesproken datum op locatie voor een inspectie. Vervolgens voorzien wij u van vakkundig en eerlijk advies over de status van uw installatie en leveren u een offerte op maat aan. Na akkoord plannen we direct een reinigingsmoment in.

   4. Het BDC-reinigingscertificaat

   Na de grondige reiniging van uw afzuigsysteem ontvangt u van ons een certificaat ter bevestiging van de BDC-werkzaamheden. Het certificaat dient als een officieel bewijs voor u, de verzekering en voor ieder ander, ter bevestiging dat de vetfilters van de afzuigkap, de afzuigkap met achterafvoer en de afzuigkap motor zijn gecontroleerd en gereinigd.

     Mogen wij u helpen?

     Benieuwd naar de staat van uw afzuiginstallatie en wat we voor u kunnen betekenen? We komen graag met u in contact om het met u te bespreken. Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan, dan komen wij hier zo spoedig mogelijk bij u op terug.

     Dienst(Vereist)
     Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

     Volledig ontzorgd worden? Kies voor het BDC-onderhoudsplan!

     Liever helemaal geen zorgen meer om het (toekomstige) onderhoud van uw vetkanalen? Met het BDC-onderhoudsplan nemen wij graag de taak op ons om uw afzuiginstallatie te onderhouden. Met een vetkanaalonderhoudsplan voor één, drie of vijf jaar, garanderen wij u hygiënische en veilige kanalen, zodat u zich kunt focussen op wat écht belangrijk is; een veilige en smakelijke horecagelegenheid. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Lees meer over onze op maat gemaakte onderhoudscontracten of neem direct contact met ons op!