Bescherming tegen asbest en condens

Het ventilatiesysteem beschermt (wanneer goed onderhouden) uw gezondheid. Maar wie beschermt het ventilatiesysteem? Naast periodieke reiniging, bieden we ook op lange termijn een effectieve oplossing; RZ-ecoseal!

RZ-ecoseal 2.0

Vocht, het is een grote boosdoener voor veel onhygiënische en ongezonde problemen in vet- en luchtkanalen. Op het moment dat dampwater (vocht) condenseert en er zich druppels water vormen op een bepaald oppervlak, zorgt dit vaak voor schimmels, bacterien en andere sporen. RZ-Ecoseal gaat met zijn speciale oplossing, condensvorming tegen en voorkomt daarmee de vernietigende sporen die vocht achter laten.

Asbest, het is een plaaggeest voor veel mensen op zowel financieel vlak als het effect op de gezondheid. In veel oude gebouwen zijn nog vaak asbesthoudende kanalen aanwezig. Deze materialen (vezels) zijn kankerverwekkend en moeten daarom altijd bestreden worden. Het verwijderen hiervan brengt vaak erg hoge (sloop)kosten met zich mee. Gelukkig is er nu echter ook een betaalbaar alternatief; RZ-ecoseal.

RZ-ecoseal tegen vocht en asbest

RZ-Ecoseal is bekend als gepatenteerde oplossing om vetafzuigsysteem lek- en geurdircht te maken en te beschermen tegen hitte en brandgevaar, maar ook op het gebied van asbest en condens biedt RZ-Ecoseal een effectieve oplossing. Met name oude woningen hebben vaak te maken met asbest en achterhaalde ventilatiesystemen. De oude (ventilatie)kanalen zijn vaak een bron vol schimmels, baccteriën en andere ongezonde stoffen. Het verwijderen van deze kanalen is vaak een erg kostbare klus. En juist voor deze klus biedt RZ-Ecoseal nu een betaalbare oplossing. Met een dikke laag gepatenteerde bescherming voorkomen we slijtage van het systeem, kapsellen we asbest in en gaan we condensvorming tegen.

Bescherm uw vet- en luchtkanaal na een grondige reinigingsbehandeling met alle voordelen van een RZ-ecoseal laag:

 • Een speciaal ontwikkelde seal op waterbasis;
 • Onbrandbaar (hitteschild);
 • Elastisch, water- en oliebestendig;
 • Zuur- en alkalisch bestendig;
 • Hecht op hard vet;
 • UV- bestendig;
 • Kan worden toegepast op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid;
 • Dicht lekkende gaten (± 4.5 mm);
 • Herstelt en repareert slechte systemen;
luchtventiltie-voor-onderhoud-behandeling-BDC-group

Na behandeling is uw systeem:

 

 • Onbrandbaar;
 • Waterdicht;
 • Minder snel vervuilt (door constante temperatuur);
 • Lek- en geurdicht;
 • Gemakkelijk en snel te reinigen en onderhouden;
 • Herstelt en repareert slechte systemen;
 • Isoleert asbest.

Neem contact met ons op!

1. Neem contact met ons op

Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Neem contact met ons op of laat uw contactgegevens achter, zodat we z.s.m. contact met u kunnen opnemen om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

2. Maak een afspraak

Tijdens onze telefonische kennismaking bespreken we graag uw aanvraag en een aantal details m.b.t. uw ventilatie-/ afzuiginstallatie. Vervolgens plannen we een eerste inspectie- (en eventueel reinigings)moment in bij u thuis. Wij werken voor, na en tijdens kantooruren, in het weekend en staan ook in de avonduren graag voor u klaar en passen ons zodanig aan, aan uw agenda!

3. Grondige reiniging

Onze BDC-expert komt op de afgesproken datum bij u langs voor een inspectie van uw ventilatiesysteem. Na de eerste controle kunnen we u voorzien van vakkundig en eerlijk advies over de status van uw installatie en een gericht plan van aanpak opstellen. 

   4. RZ-ecoseal aanbrengen

   Met een dikke laag (1,5 mm) RZ-Ecoseal weren wij vocht en sluiten we met een nieuwe buis, het bestaande asbestkanaal buiten.

     Mogen wij u helpen?

     Benieuwd wat we voor u, uw ventilatiesysteem en/of uw condens of asbest-probleem kunnen betekenen? We bespreken het graag om te zien of we dit voor u kunnen oplossen! Laat uw contactgegevens hier achter, dan nemen we z.s.m. contact op om de details van de situatie met u te bespreken.

     15 + 2 =